EnergiWatch

Canadiske energiselskaber enige om fusion

Suncor Energy og Canadian Oil går sammen i over 20 milliarder kroner stor fusion.

Efter tre måneders forhandlinger er canadiske Suncor Energy og Canadian Oil Sands nået til enighed omkring et opkøb til en værdi af 4,6 mia. canadiske dollar, svarende til omkring 21,7 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Canadian Oil Sands' aktionærer vil modtage 0,28 Suncor-aktie, for hver Canadian Oil Sands-aktie de ejer.

Handlen, der først skal godkendes af aktionærerne og myndighederne, vil betyde, at Suncors andel i Syncrude Canadas oliesand-miner øges til 49 pct. fra 12 pct. - hvilket vil øge Suncors ejerandel i selskabet med samme størrelse.

Suncor foretager opkøbet af Canadian Oil Sands i et forsøg på at trimme sine driftsudgifter, idet energiselskabet venter, at sektoren står over for de laveste råoliepriser i over et årti.

Fredag eftermiddag kostede Suncor Energy-aktien 31,22 canadiske dollar. Samtidig kostede en aktie i Canadian Oil Sands 7,48 canadiske dollar.

Atomaftale baner vej for dansk milliardeksport til Iran

Dansk vindekspert skal stable Vestas-konkurrent på benene i Iran

Oliepris piner dansk offshore-leverandør

Iran kan sende olieprisen endnu længere ned

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere