EnergiWatch

Irans øverste leder godkender atomaftale

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, godkendte onsdag atomaftalen mellem Teheran og stormagterne. Men aftalen har sine svage punkter, lyder det.

Onsdag godkendte Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, atomaftalen mellem Teheran og stormagterne. Han har samtidig givet ordre til, at den bliver implementeret på visse betingelser, skriver Reuters, som henviser til ayatollahens officielle hjemmeside.

I et brev til præsident Hassan Rouhani siger Irans største autoritet, at USA og EU klart bør meddele, at sanktionerne mod Iran fjernes, og ayatollah Khamenei advarer om, at aftalen strukturelt har flere svage punkter.

Khamenei pointerer også, at Iran ikke vil opgive lagrene af beriget uran eller ændre tungtvandsreaktoren i Arak, før problemerne omkring mulige militære dimensioner omkring det omstridte atomprogram er løst.

Olieforhåbninger skudt ned ved Opec-møde

Iran: Opec bør sænke olieprisen

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere