EnergiWatch

Warren Buffett sælger samtlige ExxonMobil-aktier

Verdens mest succesrige investor har solgt samtlige af sine aktier i olieselskabet; for i alt knap 4 mia. dollar.

Olienedturen har siden efteråret 2014 delt kurstæsk ud til højre og venstre og barbereret milliarder af markedsværdien på både direkte og indirekte aktører i olie- og gasindustrien.

Det har fået en del value-investorer - investorer, som forsøger at finde værdi i upopulære egne af markedet - til at lede med lys og lygte i en kursmør olieindustri, men historiens mest succesrige investor, amerikanske Warren Buffett, har tændt en advarsellampe.

Oraklet fra Omaha, som Buffett kaldes, solgte i fjerde kvartal 2014 samtlige af sine ExxonMobil-aktier, fremgår det af data fra det amerikanske finanstilsyn (securities and exchange commission).

Berkshire Hathaway, som er Warren Buffetts investeringsselskab, sagde farvel til i alt 41,1 mio. ExxonMobil-aktier i fjerde kvartal sidste år, der med gårsdagens lukkekurs havde en værdi af omkring 3,8 mia. dollar.

Aktierne var Buffets syvende største position, og da han er kendt for at købe virksomheder, som han kan holde fast i til evig tid, er det er kedeligt signal, han sender til de eksisterende ExxonMobil-aktionærer. Aktien falder da også i eftermarkedet.

Sælger ud af olieaktier

Berkshire Hathaway reducerede også sin beholdning af National Oilwell Varco-aktier (førende underleverandør til olieindustrien) og solgte samtlige af sine ConocoPhillips-aktier, men begge positioner udgør en stort set ubetydelig del af mangemillardærens samlede portefølje af børsnoterede aktier.

Han har i det hele taget været uheldig med sine offentlige aktieinvesteringer i den seneste tid.

Størstedelen af Berkshire Hathaway udgøres af forsikringsselskaber, et jernbaneselskab og et energiselskab, som konglomeratet ejer 100 pct., mens de største offentlige aktieinvesteringer er banken Wells Fargo, IBM, Coca Cola og American Express, hvoraf både IBM og American Express har haft det vanskeligt på børsen i det sidste halvår.

Mens han valgte at sige farvel til ExxonMobil, verdens største olieselskab, købte han imidlertid stort ind af IBM-aktier, selvom - eller måske fordi - selskabet skuffede aktiemarkedet, og kursen tog et stort dyk i efteråret.

Se Berkshire Hathaways samlede aktiebeholdning - samt køb og salg - her.

Medie: Exxon kan spekulere i BP-overtagelse

Warren Buffett vil styre el-kundernes stikkontakter

Siemens scorer gigantisk serviceaftale

Buffett kaster sig over grøn energi

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere