EnergiWatch

Lille olieprisfald men fortsat tæt på flerårigt topniveau

Oliepriserne ligger lidt lavere mandag, efter at amerikanske producenter øgede antallet af borerigge i sidste uge.

Der er let vigende priser på oliemarkedet mandag morgen, og guldpriserne tager et dyk i takt med udsving i de amerikanske renter.

Oliepriserne ligger lidt lavere mandag, efter at amerikanske producenter øgede antallet af borerigge i sidste uge. Antallet af aktive rigge steg i den ugentlige opgørelse fra olieservicevirksomheden Baker Hughes til 749, hvilket er det højeste siden september.

Priserne er dog ikke langt fra det højeste niveau siden midten af 2015, idet markedet er godt støttet af den forlængelse af produktionsnedskæringerne, der blev aftalt i sidste uge mellem Opec og andre store producenter.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 63,35 dollar mod 64,25 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 57,95 dollar mod 58,80 dollar fredag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Danmarks kulforbrug stiger for første gang i fem år

Oliepriser stabiliseret efter forlænget Opec-aftale

Forsiden lige nu

Norsk analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere