EnergiWatch

Maersk Drilling får kombinationskontrakt til rig

I en aftale med spanske Repsol skal Maersk Drilling levere rig til både boringer og produktion.

Maersk Drilling har fået en sjælden type kontrakt. Jack-up-riggen Maersk Inspirer skal arbejde for spanske Repsol i Norge i fem år - både som klassisk borerig og som produktionsplatform.

Riggen skal bygges om, så arbejdet på offshore-feltet Yme starter tidligst i fjerde kvartal af 2019, oplyser Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Aftalen indeholder også optioner på yderligere op til fem års arbejde.

Repsols plan er at sanere Yme-feltet, efter at tidligere forsøg mislykkedes på grund af en defekt nybygget platform, der endte med at blive kasseret, inden den overhovedet kom i brug.

Maersk Inspirer har også tidligere fungeret som produktionsplatform for Statoil på Volve-feltet i Norge, men den har stået ledig siden årsskiftet. Ifølge Maersk Drilling er Inspirer den eneste rig af sin slags i Nordsøen.

Maersk Drilling afslører ikke værdien af kontrakten med Repsol, men fortæller, at summen af rederiets indgåede kontrakter siden starten af tredje kvartal er på 564 mio. dollar fordelt på mere end syv års rigarbejde. Det tæller - ud over dagens aftale med Repsol - i alt otte andre ordrer.

"Jeg er glad for at se, at vi er i stand til at skaffe vigtige kontrakter i nøglemarkedet i et meget udfordrende forretningsklima," siger Jørn Madsen, topchef i Maersk Drilling, i meddelelsen.

Maersk Drillings flåde lider generelt af manglende kontrakter i et marked, hvor olieselskaberne holder igen med investeringerne, og kun lidt over halvdelen af arbejdsdagene for rederiets 24 borerigge og -skibe er i øjeblikket på kontrakt.

Divisionen er samtidig på vej til at blive skilt ud fra A.P. Møller-Mærsk, der vil koncentrere sig om containershipping og logistik. Ved seneste kvartalsregnskab blev værdien af Maersk Drilling nedskrevet med 1,75 mia. dollar.

Endnu et rigselskab søger om konkursbeskyttelse

Rambøll henter finansdirektør fra Maersk Drilling

Forsiden lige nu

Norsk analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere