EnergiWatch
ANNONCE
MartinPeterNaesby.JPG

Nordsø-aftale får blandet modtagelse

Olie Gas Danmark kalder aftalen et væsentligt skridt mod indfrielse af Nordsøens potentiale, men brancheforeningen skoser også indholdet. Det samme gør miljøorganisation og kalder aftalen "en hjælpepakke til Mærsk".

Pernille_Skipper_Magnus_Holm_POLFOTO.jpg

Enhedslisten undrer sig over Mærsks evigt-vindende hånd

Enhedslisten, der står uden for den nye Nordsø-aftale, mener, at Mærsk aldrig forlader forhandlingsbordet tomhændet. Hos SF vejede indflydelse på regeringens endelige aftale tungt nok til at gå med, mens Socialdemokraterne hæfter sig ved jyske arbejdspladser.

Maersk_Drilling _Nordsøen2.jpg

Her er detaljerne i ny Nordsø-aftale

Få overblikket over de mange punkter i den længe ventede aftale mellem undergrundskonsortiet DUC på den ene side og regeringen, S, SF, DF og R på den anden.

Maersk_Drilling _Nordsøen1.jpg

Staten lokker olieselskaber med skatterabat i Nordsø-aftale

Selskaberne, der opererer i Nordsøen, og et flertal i Folketinget er blevet enige om en ny aftale for udvinding af olie. Maersk Oil glæder sig over aftalen med regeringen, der ifølge selskabet giver mulighed for en fuld genopbygning af Tyra-gasfeltet i Nordsøen, som ellers var truet af en nedlukning.

deep water horizon bp oliespild

BP vil sælge rørledning i Nordsøen

En stor handel mellem BP og Ineos er under opsejling. De to selskaber forhandler om rørledningen Forties, der står for transporten af ca. 40 pct. af Storbritanniens olieproduktion.

aker bp asa valhall

Der ligger milliarder gemt i Østersøen

Halvanden milliard tønder olie og tæt på 150 milliarder kubikmeter naturgas burde nok være værd at sætte boret i, men indtil videre er Østersøens potentiale så godt som uudnyttet.

LilleTorup.jpg

Oversvømmet gaslager kan koste Energinet formue

Energinet.dk står til at indkassere et tab på 200 millioner efter Miljøklagenævnet har nægtet det statsejede transmissionselskab at skylle omkring en halv million kubikmeter vand ud i Limfjorden.