EnergiWatch

Olie & Gas

Qatar-krisen er gået i hårdknude

Konflikten mellem Qatar og en række andre arabiske lande er blot den seneste af en række kriser i Mellemøsten, som danske virksomheder i regionen skal undgå at blive ramt af.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Tyske regeringsforhandlinger kollapser

Blandt andet fortsat uenighed om energipolitikken har fået det liberale parti FDP til at trække sig fra forhandlingerne om dannelse af ny regering, hvilket efterlader Angela Merkel med få alternativer.

Norges hovedrige oliefond vil ud af olie

Norges Bank, som investerer pengene fra den norske olieeventyr i Oljefondet, har bedt den norske regering om lov til at sælge ud af sine olie og gasaktier. Fonden ejer olieaktier for 229 mia. danske kr.

Danmarks næste Nordsø-eventyr?

En ny analyse viser, at der inden længe kan produceres så meget grøn biogas, at forbruget herhjemme kan dækkes i 2035. Dermed står den danske gasproduktion i disse måneder ved en skillevej, som på mange måder ligner den, der har fyldt elnettet med vedvarende energi de senere år.

Tidligere Monjasa-chef i hårdt angreb på kronvidne

En tidligere salgschef langede hårdt ud efter bagmandspolitiets kronvidne i sagen mod Monjasa. Han afviste at have foretaget et natligt opkald, som overbeviste vidnet om, at der foregik snyd i bunkerselskabet.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere