EnergiWatch
ANNONCE
aker bp asa valhall

Ny olieudfordrer vil være størst på norsk sokkel

Den nyetablerede olie- og gasgigant vil slå konkurrenterne i Norge på udforskning efter nye olieboringer. Samtidig loves aktionærerne et årligt udbytte på 250 mio. dollars, der skal øges, når Johan Sverdrup-feltet kommer i produktion.

EJW Oslo luftfoto.jpg

Oslo forbyder dieselbiler

Akut luftforurening i den norske hovedstad udløser et forbud mod at køre i dieselbiler fra og med tirsdag.

rextillerson.jpg

Trumps udenrigsminister: Oliefradrag er ikke støtte

Der er ikke tale om subsidier, når olieselskaberne får milliardstore fradrag af politikerne, mener Exxon-topchef Rex Tillerson, som i øjeblikket er på vej ind i Det Hvide Hus som Donald Trumps udenrigsminister. Den afgående præsident Obama har tidligere ønsket de udskældte fradrag kanaliseret over i grøn energi.

Melkøya - Photo HELGE HANSEN - Statoil.jpg

Omkostningerne i norsk olieproduktion er halveret

Siden 2014 er omkostningerne i den norske oliesektor mere end halveret ifølge ny rapport fra Oljedirektoratet i Norge. Mens 2017 og 2018 kommer til at byde på et lavere investeringsniveau end i 2016, vender billedet i 2019, lyder vurderingen nu. Læs rapporten her.

opec.jpg

Sidelæns handel i olie

Produktionssænkningen hos Saudi-Arabien er har sat sig i priserne, og der er ikke de store udslag i råvaren fredag morgen.

SørenNørgaardThomsen1.JPG

Esvagt tror på betragtelig markedsandel i offshorevind

Selvom vindaktiviteter har været en del af Esvagts fokus siden 2011, fylder det fortsat kun 15 pct. af forretningen. Men det kan vokse betragteligt de kommende år, fortæller rederiets CEO Søren Nørgaard Thomsen til ShippingWatch. Han er parat til at investere i mere tonnage.

OW Bunker skib anker

Leverandører lider nyt nederlag i amerikansk OW-sag

En domstol i New York har afgjort, at de fysiske leverandører af skibsbrændstof ikke har ret til OW Bunkers tilgodehavender i tre konkrete tilfælde. Dermed lider leverandørerne endnu et nederlag i det retslige slagsmål efter bunkerselskabets kollaps i 2014.

Aker Solutions Snorre A olie gas

Aker skærer i staben

Det norske olieserviceselskab Aker Solutions vil afskedige 650 stillinger på globalt plan.

Mikkel Seedorff.JPG

Havnedirektør venter på ophugningsboom

Ophugning af skibe og rigge bliver pladsmæssigt den største aktivitet på havnen i Frederikshavn, fortæller havnedirektør. Han mener, at det er svært at forudse, hvornår markedet for ophugning for alvor kommer i gang.

mærsk maersk oil.jpg

Esbjerg glæder sig over Maersk-rokade

Selv om det også betyder fyringer på det vestjyske kontor, glæder Esbjergs borgmester sig over Maersk Oils udmeldte restrukturering. Der kan komme flere afskedigelser i energikoncernen end de annoncerede 160, vurderer analytiker.

sverige vestas aapua.jpg

Sveriges energifremtid er en omvendt Danmark

Den svenske energikommission anbefaler i sin slutrapport at forlænge støtten til vindkraft og øge energiafgiften, hvilket skal betale for lavere afgifter til atom- og vandkraft.