EnergiWatch

Dongs Bioenergi skuffer på grund svære markedsforhold

Dongs omstilling fra kul til biomasse kæmper med indtjeningen.

Dong Energys mindste forretningsområde, Bioenergy & Thermal Power, skuffede i andet kvartal 2017 med et meget stort underskud på driften.

Forretningsområdet, hvor Dong Energy er i færd med at omlægge el- og varmeproduktion fra kul til biomasse, havde i kvartalet et driftsresultat før skat, renter samt af- og nedskrivninger (EBITDA) på minus 153 mio. kr.

Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ellers ventet en fremgang til 42 mio. kr. Posten viste til sammenligning et driftsunderskud på 41 mio. kr. i andet kvartal 2016.

"Faldet skyldtes ugunstige markedsforhold for elproduktion (primært negative spreads), som resulterede i lavere indtjening på trods af højere omsætning, samt at andet kvartal 2016 var positivt påvirket af avance ved salg af en bygning og et ændret skøn vedrørende skrotningsforpligtelser," skriver Dong i regnskabet.

"Faldet blev delvist modsvaret af højere EBITDA fra varmeforretningen, hvor de nye varmeaftaler bidrog til den højere indtjening. Dette skyldtes lavere afgifter ved brug af biomasse end ved brug af fossile brændsler," påpeger energiselskabet.

Indtjeningen buldrer frem i Dong takket være vind

Dong sælger halvdelen af tysk havvindmøllepark

Forsiden lige nu

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Pensionskasser står klar med milliarder til energiinvesteringer

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i energiprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Seneste Energiselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere