ANNONCE
larschristianlilleholt.jpg Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V). | Foto: Nicolai Lorenzen/Polfoto/Arkiv

Minister fremskynder mulighed for opsplitning af el-selskaber

Efter det er kommet frem, at de forbrugerejede el-selskaber har tabt millioner på fejlagtige investeringer, vil Lars Christian Lilleholt sætte fart på en analyse af mulighederne for at opsplitte selskaberne.

AF

Det er næppe en nyhed, at Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) mener, at el-selskabernes monopol skal brydes.

For få dage siden meddelte ministeren, at han gerne så en skarpere opdeling mellem el-selskabernes monopoldel og deres kommercielle aktiviteter, således at de ikke kan udnytte det monopol, de har på elnettet.

En reaktion der kom efter, at det gentagende gange er skrevet, at de forbrugerejede el-selskaber har tabt millioner af kroner på at investere i selskaber med aktivitet langt væk fra deres eget forretningsområde såsom tv-distribution og træpillefabrikker.

Nu kan Finans.dk skrive, at det ligger ministeren så meget på sinde, at han ønsker at fremskynde den mulighed.

Det sker ved, at han har bedt sit embedsværk om at få fremrykket en analyse af opsplitningen af de forbrugerejede el-selskaber.

"Jeg er klar til at se på, om vi kan stramme reguleringen yderligere og dermed også adskillelsen af de kommercielle og de ikke kommercielle aktiviteter," siger Lars Christian Lilleholdt til Finans.dk.

Venstre-manden er ikke alene om sin bekymring. For få måneder siden blev et flertal i Folketinget enige om at skærpe reguleringen af sektoren.

Minister vil adskille elselskabers monopol og investeringer

El-konge om fejlskud til 500 mio. kr.: Vi anede ikke noget om det, vi investerede i

Millionerne fosser ud af el-kongernes elbilsatsning

El-konge forsvarer milliontab på elbilsprojekt: "Det er jo bare en hobby-investering"

Vindmøller kostede sjællandske el-kunder millioner

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her