EnergiWatch

Dong bliver nævnt som mulig partner til polsk vindprojekt

Et havvindmølleprojekt i Polen til knap 9 mia. kr. kan være på vej til Dong, der angiveligt allerede skulle have afgivet et indledende bud på projektet.

Dong Energy skal sammen med fem-seks andre selskaber være i dialog omkring et offshore-vindmølleprojekt i Polen. Det skriver Bloomberg News.

De involverede selskaber skal allerede have aflagt indledende bud på det projekt, som lokale Polenergia står bag og søger en partner til, skriver nyhedsbureauet og henviser til unavngivne kilder i en historie fra avisen Puls Biznesu.

Ud over Dong Energy skal andre energiselskaber som Statoil, Vattenfall, og Innogy være interesseret i vindprojektet, der kommer til at ligge i Østersøen.

Den endelige beslutning i forhold til hvilken partner, som Polenergia går med, ventes ifølge Bloomberg News at falde mod enden af 2017.

Partneren kommer til at skulle levere knowhow, men der er også mulighed for, at samarbejdet kan resultere i, at partneren kan købe enten en andel eller hele ejerskabet over projektet.

Ifølge Bloomberg News ønsker Polenergia ikke at kommentere historien, mens Tom Lehn-Christiansen, der er pressechef i Dong Energys vindafdeling, fortæller, at selskabet "overvåger" Polen som ethvert andet marked, der har et potentiale i forhold til offshore-vindmølleparker.

Projektet estimeres at kunne nå en værdi på 1,2 mia. euro - eller knap 9 mia. kr. - skriver avisen Puls Biznesu ifølge Bloomberg News.

1,2GW vind i Østersøen får grønt stempel

Forbrugerombudsmand: Dongs vilkår for prisstigninger var urimelige

Dong får potentiel kæmpeordre i USA

Dong giver Siemens ordre på 752MW

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Energiselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere