EnergiWatch

Flere har mistillid til bestyrelsen i Ewii

Bent Jacobsen har ikke tillid til bestyrelsen i forsyningsselskabet Ewii, så han mener, at der skal indkaldes til ekstraordinært møde i repræsentantskabet.

Der har været masser af uro i forsyningsselskabet, Ewii, der blandt andet leverer strøm og naturgas i Trekantområdet. Eksempelvis er direktøren trådt tilbage efter historier om sponsorrejser og sammenblanding af privat og professionel økonomi.

Men det betyder ikke, at der nu er ro på. For flere medlemmer af repræsentantskabet vil have et ekstraordinært møde, så de kan høre bestyrelsens forklaring. Det er blandt andre Bent Jacobsen, der også er formand for den almennyttige boligorganisation, Lejerbo. Han har ikke længere har tillid til bestyrelsen, for den har ikke holdt de ledende folk i koncernen under opsyn, mener han.

"Jeg føler lidt, at det er sådan, at vores direktion har haft frit spilleløb," siger han DR Trekanten.

Derfor vil han gerne have et ekstraordinært møde i repræsentantskabet, så han kan høre bestyrelsens forklaring. Men han tvivler nu på, at tilliden kan genvindes.

"Jeg skal i hvert fald have nogle rigtig gode forklaringer," siger han til DR Trekanten.

Hvis der skal indkaldes til ekstraordinært møde, så kræver det, at 15 ud af 122 medlemmer af repræsentantskabet skriftligt beder om det.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR TREKANTEN ****

Iværksætter bryder tavsheden: Her er historien om energi-kongens fejlslagne millionhandel

Tidligere Ewii-bestyrelsesmedlem peger pilen mod formand

Intern redningsaktion: El-kongens tro væbner forsøgte forgæves at forhindre fyring

Fyret Ewii-direktør: Kritikken har været uden hold i virkeligheden

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Energiselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere