ANNONCE

Eksperter enige: Danmark får flere datacentre

Energistyrelsen og energiprofessor enige om, at der vil komme flere store datacentre de kommende år ud over de planlagte i Viborg og Odense. Det vil være med til øge el-forbruget i Danmark, vurderer Energistyrelsen.

AF AVISEN DANMARK - JYSK FYNSKE MEDIER

Energistyrelsen regner med, at der kommer flere datacentre som de to Apple og Facebook har planlagt i henholdsvis Viborg og Odense. Det skriver avisen Danmark.

I sin seneste fremskrivning af energiforbruget i Danmark, Basisfremskrivning 2017, vurderer Energistyrelsen, at datacentre vil stå bag en stor forøgelse af el-forbruget i Danmark. I perioden 2015-2030 vil erhvervslivets elforbrug vokse med 35 procent, og hovedparten skyldes de store datacentre: Den fremskrivning bygger ikke alene på vurderinger af, hvad Apple og Facebook vil bruge:

"Vi regner med en fortsat vækst af datacentre til mindst det dobbelt af det, vi kender i dag fra Viborg og Odense," siger kontorchef i Energistyrelsen, Mikkel Sørensen til Danmark.

Den vurdering bakkes op af professor Brian Vad Mathiesen, Aalborg Universitet:

"Jeg tror, der kan komme endnu flere datacentre. - Vi er et attraktivt land med stor el-forsynings¬sikkerhed, vi har en veluddannet arbejdskraft og en stabil politisk situation. Danmark ligger i et smørhul i Europa i forhold til el- og dataforbindelser. Så jeg tror, vi får dobbelt så mange datacentre, som dem vi kender, indenfor de næste ti år," siger han til Danmark.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Avisen Danmark - Jysk Fynske Medier ****

Regeringen mangler en femtedel af egen grøn energiambition

Venstrefløjen kræver større skridt mod grøn energi

Danmarks grønne omstilling på vej i det totale bakgear  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her