EnergiWatch

Dansk Energi: Forrentningsafgørelse har negative konsekvenser

Et for lavt forretningsniveau kan gøre det svært at få privat kapital ind i fjernvarmesektoren, advarer Dansk Energi om, efter Energitilsynets afgørelse i EGJ Varme-sagen.

Energitilsynets afgørelse på forretning af indskudskapital i fjernvarmesektoren udhuler grundet for at tiltrække privat kapital, mener Anders Stouge, der er vicedirektør i brancheorganisationen Dansk Energi.

Det skriver Altinget.

Sagen handler om, at det midtjyske fjernvarmeselskab EGJ Varme i flere år kæmpede for få lov til at opkræve 454 mio. kr. hos deres kunder. Selskabet, der er ejet af Eniig og Herning Kommune, fik lov til at opkræve 172 mio. kr.

Men ifølge Dansk Energi peger på, at det forretningsniveau, som er afgørelsen truffet på, ligger under internationalt niveau, hvorfor brancheorganisationen frygter, at fremtidig kapital vil blive investeret andet steds.

"Ønsker man senere hen at tiltrække kapital til nye investeringer i sektoren, bliver det ikke nemmere med det valg, som Energitilsynet har truffet. Her er en rente på mellem 1,4 og 2,9 pct. ikke videre attraktiv i forhold til så mange andre muligheder. Så spørgsmålet er, om for eksempel en pensionskasse vil hjælpe til med kapital til at videreudvikle vores fælles infrastruktur, hvis afkastet administreres så restriktivt," siger vicedirektøren til mediet.

Ny afgørelse åbner for milliardregning til fjernvarme-kunder

Bred opbakning til at sænke elafgifter

Fusioner på tværs af forsyningsarter på vej

Forsiden lige nu

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Pensionskasser står klar med milliarder til energiinvesteringer

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i energiprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt skulle dukke op. Men midlerne i de forskellige pensionskasser er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Seneste Energiselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere