EnergiWatch

Norge slår rekorden for strømforbrug i 2016

Nordmændene slår seks år gammel rekord i mængden af strømforbrug. 2016 er nu det år, hvor der er blevet brugt mest strøm nogensinde.

Der er aldrig før løbet så meget strøm igennem de norske hjem som sidste år.

Det skriver E24.

Dermed slår nordmændene en seks år gammel rekord fra 2010.

Dengang havde nordmændene brugt 131,2 terawatt time, mens der i 2016 blev brugt 132,3 terawatt time strøm.

"De vigtigste årsager til væksten i forbruget er de energiintensive industrier og befolkningstilvæksten," forklarer vand- og energidirektør i NVE, Per Sanderud, til E24.

Slog to rekorder på ét år

Og ikke nok med at strømforbruget slog rekord, så slog mængden af produceret strøm også rekord i Norge i 2016.

Der blev produceret for 148,8 terawatt time i 2016, og aldrig før er der blevet produceret så meget strøm af kraftværkerne i Norge.

Det skyldes blandt andet de store mængder af sne, som faldt over Norge tilbage i 2015, og som førte til øget vand i reservoirerne i begyndelsen af 2016.

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Energiselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere