EnergiWatch

Avis: Duedahl ansætter 25-årig datter som it-chef

Datteren af topchefen i SE er blevet ansat som chef for it-sikkerhed i den sydjyske milliardkoncern, og det vækker kritik.

Siden februar 2016 har Niels Duedahls 25-årige datter trods begrænset erfaring været chef for it-sikkerheden i energiselskabet SE, hvor hendes far er adm. direktør.

Det fremgår af torsdagens udgave af Berlingske, hvor professor i ledelse ved Aalborg Universitet, Anders Dreyer, kritiserer ansættelsen, da han mener, at det kan skabe mistanke om nepotisme. Selv afviser Niels Duedahl at have haft noget med ansættelsen at gøre, da den hører under vicedirektør Gert Vinther Jørgensen, som er ansvarlig for IT-området.

"Jeg har været meget opmærksom på det her. Min datter startede i virksomheden i et ulønnet praktikjob i tilknytning til et IT-projekt. Dér fik hun noget specialviden, og da min økonomidirektør spurgte, om hun ville forlænges, sagde jeg, at det ville jeg ikke involveres i. Så jeg har fuld afstand til det. Du har selvfølgelig ret i, at det ikke er en nem situation," udtaler Niels Duedahl.

Til avisen bekræfter Gert Vinther Jørgensen, at SE-topchefen ikke har været involveret i ansættelsen, og at SE's formandskab er blevet orienteret om beslutningen om at ansætte datteren, der på ansættelsestidspunktet blot havde 14 måneders erhvervserfaring på CV'et fra to andre job i SE-koncernen.

SE arver presset kundevækst og udløbsdato på tv-forretning

Waoo mærker øget pres efter Boxer-handel

SE-formand: Der har været for meget støj

"Mange skomagere er døde af at blive ved deres læst"

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Energiselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere