EnergiWatch
ANNONCE
kina petrochina skifergas olie gas 1.jpg

Kinesisk oliegigant dykker knap 70 pct. på indtjeningen i 2015

Der er krise hos kinesiske Petrochina, hvor olieprisens dyk kan ses tydeligt på bundlinjen.

AF RITZAU FINANS

Det kinesiske olieselskab Petrochina, der er landets største statsejede olie- og gasproducent, har været hårdt ramt af de faldende oliepriser sidste år, hvor overskuddet er faldet med knap 70 pct.

Ifølge BBC News endte olieselskabets nettooverskud i 2015 på 35,51 mia. yuan - svarende til 36,38 mia. kr. - efter at der året inden havde stået 107,17 mia. yuan - eller 109,80 mia. kr. - ud for samme resultatpost.

Tilbagegangen er dog ikke kommet ud af det blå, idet Petrochina tidligere i år advarede om, at selskabets indtjening ville ende omkring 70 pct. lavere.

"I 2015 blev det globale opsving i økonomien bremset, mens det nedadgående pres på Kinas økonomi fortsatte med at blive intensiveret. Derudover var det samlede udbud på markedet for olie og gas tilstrækkeligt, og de internationale oliepriser blev ved med at falde til lave niveauer," fortæller Petrochina ifølge BBC News.

Alt er imidlertid ikke helt dystert, bemærker det kinesiske selskab, som tilføjer, at det på trods af "det komplicerede og alvorlige indenlandske og internationale økonomiske miljø" fortsætter med at have en "stabil og kontrolleret" produktion og drift.

/ritzau/FINANS

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her