EnergiWatch

EDF får aktiehug oven på finanschefs opsigelse

Strid om britisk atomkraftværk får EDF's finansboss til at forlade det franske energiselskab.

Det franske energiselskab Electricite de France, EDF, falder på børsen i Paris, efter at finansdirektør Thomas Piquemal har valgt at sige sin stilling op.

Thomas Piquemal udtrykker i forbindelse med sin opsigelse bekymring over, at EDF, som driver atomkraftværker, vil komme med en endelig beslutning omkring en investering i den britiske Hinkley Point-reaktor i april. Det er en investering, som Thomas Piquemal mener, kan bringe hele EDF's finansielle situation i fare, oplyser kilder med indblik i forløbet til Bloomberg News.

En investering i den britiske reaktor vil ifølge den afgående finansdirektør udfordre EDF's kasse, idet den vil ske på et tidspunkt, hvor elpriserne er lave i Europa. Det vil reducere energiselskabets pengestrøm, netop som EDF har brug for milliarder af euro til vedligeholdelsen af sine franske reaktorer.

EDF oplyser, at energiselskabet har udnævnt den ansvarlige for EDF's økonomi i Frankrig som foreløbig afløser for Thomas Piquemal.

Aktien i EDF falder mandag kort før middag med 7 pct. til 10,09 euro efter at være dalet med op imod 9,6 pct. i løbet af formiddagen.

Britisk atomkæmpe kan blive yderligere forsinket

Britiske ministre overvejer nyt kabel til Norge

Kina overtager stor luns af britisk atomkraftværk

Britisk elforsyning ramt af nok en forsinkelse

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Energiselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere