EnergiWatch
ANNONCE
Energi Fyn kabler kabelarbejde .jpg Foto: Energi Fyn

Energi Fyn køber sig til dominerende rolle

Det fynske elmarked kommer fremover til at bestå af væsentligt færre aktører. Stort opkøb giver Energi Fyn lokal gennemslagskraft.

AF

Energilandskabet i den centrale del af Danmark er blevet væsentligt mere enkelt at gennemskue. Energi Fyn sidder nemlig nu solidt på det fynske elmarked, efter opkøb af Faaborg-Midtfyn Kommunes elselskaber FFV El og FFV Energi.

Energi Fyn betaler 310 millioner kroner for FFV El og FFV Energi, en handel der giver Energi Fyn yderligere 15.000 kunder. Sælger af FFV er Faaborg-Midtfyn Kommune, der siden efteråret 2015 har undersøgt muligheden for salg af de kommunale elaktiviteter. Kommunen kan efter en afgift til staten råde over cirka 200 mio. kroner fra salget udbetalt i årlige rater af 20 mio. kroner over de næste ti år.

"Elbranchen er i disse år præget af mange nye tiltag og udfordringer, bl.a. en ny engrosmodel og strammere regulering, og det giver øget konkurrence på området. Det har været en naturlig anledning for os til at revurdere vores ejerskab af de to elselskaber," siger borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Christian Thygesen (V), i en pressemeddelelse.

Yderligere konsolidering på vej

Med i handlen følger 13 medarbejdere, der fremover altså skal arbejde for Energi Fyn.

"Vi er meget tilfredse med, at vi har vundet udbuddet på de to selskaber, og vi ser meget frem til den videre proces. Som naboselskaber har vi et tæt samarbejde, så også i det perspektiv ser jeg aftalen som en naturlig udvikling," lyder det i en meddelelse fra bestyrelsesformand i Energi Fyn Søren Thorsager

Energimarkedet på Fyn kan efter gårsdagens opkøb være på vej med yderligere konsolidering. Det viser en rundringning, som avisen Fyens Stiftstidende har lavet. Avisen har talt med de otte fynske transformerforeninger, der alle bekræfter over for avisen, at de enten arbejder på fusioner internt eller ser på sammenlægning med evt. Energi Fyn inden for de næste tre til fem år.

Energi Fyn har efter opkøbet af FFV en markedsandel på 74 procent på Fyn.

Tilsynet fastsætter sidste forsyningspligt-mark up  

Fynsk elselskab kan være på vej til salg  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her