EnergiWatch
ANNONCE
Magnus_Hall_10.jpg

Vattenfall analyserer på Dongs nulbud

Dongs bud på opførelse af tyske havvindparker med nul kroner i støtte var forudsigeligt, men kom før end forventet, lyder det fra Vattenfall. Det svenske energiselskab analyserer på, hvor lave bud man kan levere til efterårets vindrunder.

Vattenfall Ormonde.jpg

Vattenfall mister omsætning men øger på vind

Den svenske energigant Vattenfall har fået en vanskelig start på 2017. Selskabets bundlinje er tæt på halvveret i forhold til samme kvartal sidste år, der dog bød på ekstraordinære frasalg.

marianne_wiinholt.jpeg

Dongs kassemester ryster ikke på hånden

En nul-bud på tysk vindpark, intet salg af oliedivisionen og få byggeprojekter af havmølleparker. Nyhedsstrømmen har været usædvanlig omkring Dong Energy i 1.kvartal. En svag indtjening i kvartalet er dog ikke noget man skal være bekymret for, lyder det fra selskabets finansdirektør.

vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft2_72dpi.jpg

Salg og biomasse giver overraskelser i Dong-divisioner

Dong begynder nu at høste frugterne af konverteringer til biomasse. "Nu producerer (vi, red.) langt mere på biomasse end på kul, og det påvirker vores varmeindtjening positivt," forklarer finansdirektør Marianne Wiinholt.

dong avedøre kraftværk

Dong halverer driftsresultatet i første kvartal

Den danske energikæmpe spejler toplinjen fra sidste års første kvartal, men alligevel må man gå ind i 2017 med lavere resultat. Topchef Henrik Poulsen kalder resultatet "en god start på året."

biomasse kraftværk vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft1_72dpi.jpg

Energieksporten faldt sidste år

Nye tal viser, at den danske eksport af energiteknologi og -services tog et let fald i 2016. Danmark er dog stadig det EU-land, hvor den største andel af eksporten kommer fra energisektoren, og energiminister Lars Chr. Lilleholt tror på, at en ny eksportstrategi kan hjælpe virksomhederne fremad.

Jesper Hjulmand.jpg

Seas-Nve vokser med mere end 3.000 procent

"Det er sådan et regnskab, man normalvis kun kommer til at opleve at aflægge én gang i sit liv," forklarer direktør i Seas-Nve, som i dag kan præsentere et resultat, hvor bundlinjen klart overgår toplinjen. Bagsiden af sidste års store medalje er dog heller ikke til at tage fejl af.

HornsRev2.jpg

Støj i Dong-tallene kan forvirre markedet

Analytikerne er vidt uenige i, hvordan driftsoverskuddet bliver i Dong efter første kvartal. Det skyldes, at det er svært at vurdere, hvordan frasalg vil blive bogført, og i stedet retter analytikerne blikket mod udvikling og drift af de store vindmølleparker.

vindmølle vindmøller lm vind ko.JPG

Ewii køber tre vindparker

Vindporteføljen hos Ewii bliver udvidet med tre nye vindmølleparker. En attraktiv investering, lyder det fra chef.

vindmølle nabo

Vindmøller vrider Danmark skævt

Naboskabet til de danske vindmøller er tungt repræsenteret i de jyske kommuner og på øerne, mens flere kommuner på Sjælland ikke har en eneste vindmølle. "Det er utroligt svært for mig som politiker at overbevise borgerne, når industrien og udviklerne kommer anstigende med møller, der rækker næsten op til skyerne," siger en nordsjællandsk politiker.

strøm el elforsyning storby Visual_AC Predictable Power_City General_001.jpg

Efter års fald: Nu stiger virksomhedernes elpriser

Efter års fald i spotprisen på el må de danske virksomheder nu betale for dyrere strøm. Nye tal fra Energistyrelsen tyder også på, at flere virksomheder er gået fra dyre fastpriskontrakter til variabel pris.