ANNONCE
Scatec-solpark.jpg

Norske Scatec Solar buldrer frem takket være Statoil

En partnerskabsaftale med Statoil har sikret den norske solcelleudvikler Scatec Solar et fremragende tredjekvartal, hvor omsætningen er mere end fordoblet, og bundlinjen er vendt fra et underskud til et trecifret millionoverskud.

AnnaBorg.jpg

Vattenfall finder ny økonomidirektør

Med forfremmelse efter kun godt et halvt år på posten som markedsdirektør tager 46-årig økonom endnu et skridt op af stejl karrierestige hos det svenske energiselskab.

Direct Drive wind turbine gearless drive Ringkøbing Denmark. Siemens relies among other things on the proven technology of the SWT-3.6-107 wind turbine for the rotor blades and tower vindmøller siemens.jpg

Miljøministeriet vil ændre måske ulovlige mølleregler

Miljø- og Fødevareministeriet mener, at reglerne for opstilling af vindmøller herhjemme muligvis er ulovlige og vil ændre dem, men alligevel vil man have de danske kommuner til at fortsætte behandlingen af ansøgninger om nye projekter. Professor kalder meldingen for "useriøs."

Thea_Larsen.jpg

EUDP uddeler 183 millioner

30 danske projekter og 25 vedrørende internationalt samarbejde får støtte fra årets pulje af det energiteknologiske teknologiprogram.

Lars Aagaard.jpg

Dansk Energi vil flytte elprisguide i kamp mod "opgavetyveri"

Det er for nemt for smarte elsælgere at snøre forbrugerne på Energitilsynets online elprisguide, og tjenesten er blevet for dyr i drift. Det mener energiselskabernes interesseorganisation, som vil privatisere tjenesten. Forbrugerrådet er uenig.

fiber tdc.jpg

"Vi vil støtte noget, der kan blive realiseret"

Der er mulighed for at hente støtte til store projekter hos ENV-Fonden under Nord Energi. Her er der afsat 150 mio. kr. til en periode på ti år, men det er ikke sikkert, at pengene vil række så langt, hvis de rette projekter, viser sig.

SE sydenergi.jpg

SE dropper udskældt regning

Foderfabrik sparer 600.000 kr., når energiselskabet SE opgiver en markant prisstigning på el-nettet i Brønderslev og omegn.

JakobBøss.jpg

Sådan undgik Dong en dødbringende fejltagelse

Værdien af Dong Energy er braget i vejret, selvom de store indtjeningskilder fra bare fem år siden er forduftet. Det skyldes altsammen ét stort sats, der gav jackpot. Men Dong var tæt på ikke at have haft råd.

dong avedøre kraftværk

Røde partier vil gribe ind i Dongs renteansøgning for millioner

SF og Enhedslisten vil have staten til at bede sit eget energiselskab om at trække en millionansøgning om at få lov til at forrente indskudskapitalen. SF kalder indgrebet "det eneste konsekvente at gøre," mens Dong selv afviser, at man vil sende ekstraregninger til forbrugerne, selv hvis man får sin ansøgning godkendt.

brasilien suzlon 2.jpg

Argentina forlænger grøn skattefritagelse med fem år

Udviklere arbejder stadig på at færdiggøre de sidste to års udbudte VE-projekter i Argentina, og inden for kort tid bliver endnu flere projekter sendt i udbud. Nu får investorerne endnu en god grund til at investere nye projekter.

lilleholt1.jpg

EU's svære klimakage skal skæres ud

Medlemslandenes reduktion af CO2 uden for kvotesektoren frem mod 2030 skal fordeles. Danske undtagelser ser ud til at gå igennem, siger energiminister, hvilket vil bringe den danske reduktion ned i EU's midterfelt.

Henrik Bøgh Nielsen Divisionsdirektør i Verdo Energy.jpg

Verdo samler sine kræfter indenfor energianlæg

I en ny satsning samler Verdo sine kompetencer indenfor energianlæg såsom biomasse, varmepumpe og solvarmeanlæg. Selskabet har et mål om at blive førende i Nordeuropa på netop energianlæg.

dongenergy2.jpg

Statsrevisorerne lukker Dong-sagen

Finansministeriets beslutningsgrundlag om Goldman Sachs indtog i energiselskabet kunne have indeholdt yderligere beregninger og været mere fuldstændigt, konstaterer statsrevisorerne.