ANNONCE
kul-2.jpg

BHP Billiton tilbage i plus efter minekatastrofe

Mineselskabet BHP Billiton er tilbage med overskud i det forskudte regnskabsår for 2016/17, efter at selskabet året før var i et exceptionelt underskud på grund af en katstrofe i en af selskabets miner.

Jørgen Holm Westergaard energi danmark

Energi Danmark overstråler sig selv i første halvår

Der er fart på ekspansionsplanerne hos Energi Danmark. Elhandlerne har haft medvind i Sverige og i Tyskland, der er købt vindmøller for 300 mio., og væksten er finansieret af en bunke succesfulde, nye virksomhedsobligationer.

EDW Søren Bjerre-Nielsen.jpg

Arkitekt bag elregulering efterlyser styring

Søren Bjerre-Nielsen, formand for Nationalbanken og hovedarkitekten bag reguleringen af el-selskaberne, mener, at el-kunderne skal gribe ind for at bremse fejlagtige el-investeringer. Det må ikke blive "Tordenskjolds soldater og lokale politikere," der styrer pengekassen, siger han.

IW ewii hovedkontor

Efter mediestorm og direktørfyring: Her er den nye strategi for Ewii

Der er nye tider og ny direktør på vej i danske Ewii, hvor man er ved at udforme den strategi, som skal gælde efter fyringen af den tidligere direktør. Stop for større sponsorater, salg af kommercielle virksomheder og opsplitning af koncernen kan være på vej, siger den nye bestyrelsesformand og direktør.

ARES betontog energilagring

Tonstunge betontog skal gemme på energi i USA

Tyngdekraft og vindmøller skal gøre arbejdet i med at opbevare energi i et nyt energilagringsprojekt Ares i Californien. Selskabet hævder, at den nye måde at gemme energi på kan være både billigere og mere miljøvenlig end selv vandkraft.

Ewii repræsentantskabsmøde aug 2017

Ewii-formand: Fyret direktør skulle have orienteret om investeringer

Forholdet mellem den fyrede Ewii-topchef Knud Steen Larsen og den siddende bestyrelse begyndte at slå sprækker sidste efterår, og de handlede blandt andet om topchefens løn. Det forklarer bestyrelsen på selskabets repræsentantskabsmøde, hvor selskabets øverste myndighed har forlangt en forklaring om Ewii-virakken.

IW ewii hovedkontor

Skiftedag eller skæbnedag for Ewii

I dag skal den øverste myndighed i det stormombruste Ewii tage stilling til, om man efter måneders møgsager, en direktørfyring og exit af formanden stadig har tillid til bestyrelsen i selskabet. Få et overblik over sagerne, der har udløst den voldsomme kritik af toppen i koncernen, og hvad der er på spil for energiselskabet, her.

kul co2 klima forurening

Venstre advarer oppositionen om "kedeligt" energiforlig

Man kommer til at kigge langt efter vindmøller og solceller i det idékatalog, regeringspartiet har med til forhandlingerne om det næste energiforlig. Venstres energiordfører, Thomas Danielsen, kalder oppositionens energipolitik for populistisk og varsler en "usexet" linje frem mod 2030.

Hedvig_Bulker anløber Studstrup 4.jpg

Biomasse skubber vind, sol varmepumper af banen i 2030

Rapport efter rapport har fastslået, at Danmark har brug for at bruge mere el, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, men i øjeblikket har energipolitikken sat kursen i en helt anden retning. Vindmølleindustrien mener, at den danske energipolitik spænder ben for sig selv.

27709025 - 19_03_2012 - Dong fyrer op mod 400 ansatte - KRABBE LARS.jpg

Indtjeningen buldrer frem i Dong takket være vind

Det går forrygende med indtjeningen for Dong Energys vindforretning, der nyder godt af højere indtægter fra idriftsættelse af nye havmølleparker og mere vind. Selskabet får inden for få år råd til flere investeringer end oprindeligt forventet. (Opdateret)