EnergiWatch
ANNONCE
larschristianlilleholt.jpg

Minister udnyttede selv fjernvarmehul

Før han fik ministerbil, var Lars Christian Lilleholt (V) næstformand hos Fjernvarme Fyn. Her var han selv med til at udnytte smuthullet i varmeloven.

jørgen holm westergaard

Energi Danmark satser stort på Tyskland

Mandskabet skal øges væsentligt i Tyskland, der ifølge direktøren i Energi Danmark vil vokse sig til det vigtigste marked for koncernen i de kommende år. Men ekspansionen stopper ikke der, fortæller han.

Vestas vindmøller usa V100_Macho_Springs_US_2.jpg

Xcel lægger store vindplaner i USA

En stor Vestas-ordre sikrer, at det amerikanske energiselskab Xcel kan udnytte den fulde skatterabat på sine kommende projekter, der nu er vokset til en størrelse på 3,38 GW.

PrinciplePower WindFloat seascape flydende vindmøller.jpg

Flydende vindmøller er flyvende

Der er ved at komme luft under de flydende vindmøller, hvor der blandt andet i Frankrig arbejdes på et 2 GW stort udbud. Faktisk er potentiale enormt, fortæller Windeurope.

solvarme Arcon-Dronninglund025.jpg

Debra Energibranche udvider med sol

Dansk Solvarmeforening kommer nu ind under brancheforeningen Debra Energi vinger. Dermed er Solvarmeforeningen klar til at træde ud af skyggen, lyder det fra den nu tidligere formand.

Francesco Starace Enel Green Power

Ny strategi skal løfte Enel endnu mere

Det er lykkedes for det italienske energiselskab Enel at få resultatet til at vokse med 17 pct. i 2016. Planerne i selskabet er dog noget større efter introduceringen af en ny strategi.

Biodiesel.jpg

Vattenfall vil bruge brint til grønt brændstof

I et samarbejde med svenske Preem vil Vattenfall bruge brint til at omdanne restprodukter fra skoven til grønt brændstof. Samarbejdet kan mangedoble Preems produktion og kan hjælpe Sverige til at nå over halvdelen af deres klimamål for transportsektoren.