EnergiWatch
ANNONCE
Hojspaending.jpg

Besværlige solceller stopklods for elmålere for milliarder

Der er indtil videre installeret op mod 1,7 mio. fjernaflæste elmålere i Danmark for et samlet beløb på over 3 mia. kroner, og flere er på vej. Men udfordring med hvordan man skal takle private solcelleejere sætter en stopper for brugen af de dyre målere.

vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft2_72dpi.jpg

Brat støttestop rammer spritnye biomasseværker for 500 mio.

Økonomien i en række helt nye og endnu ikke færdiggjorte investeringer i fjernvarmen bliver ramt hårdt, fordi Energistyrelsen har fundet ud af, at to støtteordninger til biomasse var ulovlige. Nu begynder en kamp om at redde investeringerne og varmekundernes penge.

London

Usikkerheden stiger med hård kurs mod brexit

Storbritannien vil ikke søge mod at forblive en del af det indre marked, når man inden længe opsiger medlemskabet af EU. Det vil med al sandsynlighed ramme danske selskaber i energisektoren.

LNT hal.jpg

Energigiganter går sammen om at udvikle fremtidens vindmøller

En række af energibranchens største spillere er gået sammen i jagten på at finde de næste teknologiske landevindinger i produktionen af blandt andet vindmøller og pumper. Selskaberne, som inkluderer Grundfos, Danfoss og Vestas, lover "et paradigmeskifte" i industrien.

rextillerson.jpg

Trumps udenrigsminister: Oliefradrag er ikke støtte

Der er ikke tale om subsidier, når olieselskaberne får milliardstore fradrag af politikerne, mener Exxon-topchef Rex Tillerson, som i øjeblikket er på vej ind i Det Hvide Hus som Donald Trumps udenrigsminister. Den afgående præsident Obama har tidligere ønsket de udskældte fradrag kanaliseret over i grøn energi.

hacker.jpg

Hackere får igen Ukraine til at gå i sort

Strømafbrydelser har ramt hovedstadsregionen i den aller koldeste tid, og det sker næsten nøjagtigt et år efter et omfattende hackerangreb mod landets elnet. Eksperter mener, at de to episoders bagmænd er de samme.

sverige vestas aapua.jpg

Sveriges energifremtid er en omvendt Danmark

Den svenske energikommission anbefaler i sin slutrapport at forlænge støtten til vindkraft og øge energiafgiften, hvilket skal betale for lavere afgifter til atom- og vandkraft.