EnergiWatch
ANNONCE
Lars aagaard dansk energi.jpg

Dansk Energi: Stor fremtid i abonnementsordninger

Der er en stor fremtid i at tænke energiløsninger på samme som den nye abonnementsordning på varmepumper, mener direktøren for Dansk Energi, Lars Aagaard. "Det kan være starten på noget rigtig stort," siger han.

Lilleholt.jpg

Lilleholt: Varmepumper på abonnement er win-win

I forsøget på at få flere danskere til at vælge varmepumper i stedet for oliefyret bliver en ny abonnementsordning nu en realitet. Ordningen sker i samarbejde mellem energiministeriet og fem selskaber.

Vattenfall Ormonde.jpg

Vattenfall: "Vi er stadigvæk i hård sø"

Tingene ser gode ud for Vattenfall, mener økonomidirektøren, der dog oplever problemer med de konventionelle gasanlæg og kraftværker. Samtidig øjner han muligheden for at hente profit på elektrificering af varme- og industrisektorne. Men det kræve, at Vattenfall handler hurtigt og ikke halvhjertet.

dannebrog co2

SF: Når regeringen ikke følger Folketinget, skal den tvinges

SF vil have gjort klimaloven til en klimabudgetlov med et fast loft over udledningen – ligesom der er loft over de økonomiske udgifter i de statslige budgetter. Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mener, at indsatsen er tilstrækkelig, og at en ændret klimalov vil være spild af tid.

Anders Stouge.jpg

Dansk Energi forventer positiv effekt af kvote-reform

Den nye reform af EU’s system for kvotehandel vil på den korte bane have en begrænset men positiv effekt, lyder vurdering fra brancheforeningen Dansk Energi. Men det er et stykke vej endnu, siger vicedirektøren.

Lilleholt.jpg

Lilleholt: Danmark kan drage fordel af CO2-reform

Beslutningen om at skrue ned for antallet af CO2-kvoter kan blive til Danmarks fordel, mener energiministeren. Han kalder reformen for et stærkt signal og understeger nødvendigheden af at ændre på systemet, der ellers vil være en trussel mod den grønne omstilling.

varmepumpe.jpg

Fusionsbølger fortsætter i Fjernvarmen

De danske fjernvarmeselskaber har travlt med at konsolidere og i en periode på 6 år, er der som følge af fusioner blevet 64 færre selskaber, viser ny opgørelse. Dansk Fjernvarme forventer, at tendensen vil fortsætte.

V112_rkb_MG_6671.jpg

Fejl på 21 næsten nye Vestas møller

Der er fejl på vingerne på 21 Vestas møller i Hogager. Det drejer sig om de såkaldte hajtænder, der skal dæmpe støjen. Der kan gå op til tre måneder før, alle møllerne er klar igen.

vindmøller offshore thanet vattenfall vestas v90 300mw jamie cook.jpg

Vattenfall-direktør: Hollandsk nederlag gjorde ondt

Det gjorde ondt at tabe hollandsk udbud, fortæller Vattenfall-direktør. Det til trods havde selskabet alligevel et succesfuldt 2016 vindmæssigt, og direktøren forklarer, at man arbejder hårdt på at sænke omkostninger yderligere.