ANNONCE
NKT_lavkvali.jpg

Analytiker skuffet over regnskabstal i NKT

Tirsdag kom NKT med sine foreløbige regnskabstal forud for spaltningen af Nilfisk, men tallene for driften i netop Nilfisk skuffer analytiker i Jyske Bank.

AF RITZAU FINANS

Det var ikke en positiv overraskelse, da NKT tirsdag formiddag afslørede foreløbige regnskabstal for tredje kvartal. Det vurderer Jyske Bank.

NKT offentliggjorde opdateringen forud for den opsplitning i henholdsvis NKT og Nilfisk, som kort efter blev vedtaget på en generalforsamling og derefter gennemføres over de kommende dage.

Begge forretningsben viste stigende omsætning, og der var også pæn fremdrift i indtjeningen hos kabelforretningen, som er hovedaktiviteten i det kommende NKT-selskab. Men tallene imponerer ikke Jyske Bank.

"Mens regnskabstallene for NKT var mere eller mindre på linje med vores forventninger, så levede den operationelle EBITDA-margin for Nilfisk ikke op til vores forventninger med en indtjening, der var 20 pct. lavere, end vi havde forventet," skriver Jyske Banks Janne Vincent Kjær i en kommentar.

EBITDA-marginen var omkring 9 pct. før særlige poster i Nilfisk, og det er både et markant dyk fra kvartalet før og langt under Jyskes estimat. Derfor må banken formentlig skrue ned for sine forhåbninger.

"Indtjeningsevnen var negativt påvirket af produktmiks, hvor en større andel af omsætningen kommer fra private label-produkter, samt højere råvarepriser og fragtomkostninger. Vi forventer, at den negative effekt fra højere råvarepriser vil fortsætte ind i fjerde kvartal og forventer derfor at skulle justere vores nuværende marginforventninger for helåret på 12,1 pct. ned mod det guidede interval på 11-11,5 pct.," skriver Jyskes analytiker.

Præstationerne i kabelforretningen var derimod ret tæt på bankens forventninger, og selv om ordrebogen ser lidt tynd ud, var billedet generelt set tilfredsstillende.

NKT-aktien falder tirsdag eftermiddag 1,5 pct. til 546,50 forud for opsplitningen, der sker efter lukketid onsdag. Her får alle NKT-aktionærer også tildelt én aktie hver i Nilfisk.

Jyske Bank har anbefalingen "reducér" for NKT-aktien og et kursmål på 585 kr.

NKT: Spaltning vedtaget på ekstraordinær generalforsamling

NKT valgt som leverandør på stort MHI Vestas-projekt

Vestas øger sats på lagring med R&D-center i Indien

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her