ANNONCE
E-Golf volkswagen VW.JPG

Kinas elbiler lokker VW på trods af risici

Volkswagen forbereder sig på produktion af elbiler på verdens største marked.

RITZAU FINANS

Den tyske bilgigant Volkswagen forbereder sig på en hurtig ekspansion i produktionen af elbiler næste år, og den største produktion vil være i Kina.

Det skriver New York Times.

Det skyldes, at Kina investerer kraftigt i bilstationer og forskning og derved skubber bilproducenterne til at omfavne batteridrevne køretøjer. I weekenden understregede Kina ambitionen om at forbyde salg af benzin- og dieseldrevne biler på sigt.

Kinesiske embedsmænd er indstillet på at indføre strenge regler, der vil tvinge bilproducenter som Volkswagen til at sælge nye energirigtige køretøjer i landet, hvis det her og nu stadig vil sælge gammeldags benzindrevne biler. Alligevel siger den tyske virksomhed, at den kender risiciene ved overførsel af teknologi, og at mulighederne kan hjælpe selskabet med at nå sine ambitioner hurtigere.

"Vi er i en læringsproces sammen med dem. En proces, som er meget hurtigere, end vi er vant til. I vores "normale" processer ville det ikke være muligt at komme på markedet næste år," siger administrerende direktør for Volkswagens kinesiske forretning Jochem Heizmann til New York Times.

Globale bilproducenter føler sig nødsaget til at vokse i et land, der er blevet verdens største bilmarked, skriver avisen.

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her