EnergiWatch

Brintbiler testes i Danmark

Der bliver testet tre brintbiler i Danmark som et led i det europæiske projekt HyFIVE.

Elbiler og brintbiler er fremtidens biltyper. Vejen derhen går via hybridbiler, der kører på både benzin og el, men el og brint er slutmålet.

Det har bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad Motor, Søren W. Rasmussen tidligere fastslået og pressechef i Honda Danmark Thomas Larsen er af samme opfattelse.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I går afleverede han hos Honda-forhandleren Ove Jensen Biler i Hillerød en Honda Clarity-brintbil til en familie fra Skævinge. De næste to måneder skal familien prøvekøre brintbilen som deres primære bil, og imens opsamler Honda store mængder data fra deres brug af den. Testkørslerne slutter på den anden side af nytår, hvor seks familier skal have prøvekørt den.

"Den er en del af det europæiske projekt HyFIVE, hvor EU ser på potentialet for brintbiler. Honda har sendt seks biler til Europa. Tre til England, hvor Honda har sit europæiske hovedkvarter, og tre til Danmark. To af disse biler testes på de danske veje af danske familier," forklarer Thomas Larsen.

Familien har et stort kørselsbehov og glæder sig til at køre miljøvenligt.

"Vi er meget miljøbevidste. Det ærgrer os, at alle de kilometer, vi kører hver uge, er en belastning for miljøet," siger manden i familien, Mario Volpe.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fr.Borg Amts Avis ****

Elbilerne får ikke benzinstationer til at ryste på hånden

Norge støtter ladestandere til brintbiler

Dansk-norsk brintselskab vil give elbilen kamp til stregen

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere