ANNONCE
tesla-version2.jpg Foto: Michael Porbst/AP

Tesla-chef: Vi bliver større end Apple

Ambitioner hos Elon Musk er så høje, at de måske kan nå længere ud i rummet, end deres rumfartsprojekt. I hvert fald mener direktøren, der kan lide af vrangforestillinger, at Tesla har så stort et forspring i bilindustrien, at selskabet vil ende som verdens mest værdifulde selskab.

AF RITZAU FINANS

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, har kigget dybt i spåkuglen og forventer, at elbilproducentens værdi i fremtiden vil overgå Apples. Det er den nye Tesla Model 3, der blandt andet skal indfri Elon Musks høje ambitioner.

På nuværende tidspunkt er Teslas værdi 51 mia. dollar. Apples værdi er estimeret til knap 776 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

"Jeg vil gerne indlede med at sige, at jeg kan lide af vrangforestillinger," udtalte Elon Musk onsdag til Wall Streets analytikere.

Efter den korte bemærkning fulgte han op med "en klar retning" for Tesla, der var blottet for den hybris og ydmyghed, som Elon Musk er kendt for.

Kommentarerne kommer kort forud for lanceringen af den nye Model 3, der har sikret Tesla medvind på børsen med en kursstigning på 70 pct. siden udgangen af 2016.

Euforien har øget selskabets ambitionsniveau, hvor der bliver arbejdet på at automatisere maskinproduktionen, der vil give Tesla et betydeligt forspring i bilindustrien. Dette forspring vil ifølge Elon Musk gøre Tesla til verdens mest værdifulde selskab og dermed overgå Apple.

"Programmering af robotter, samt hvordan de interagerer, er mere kompleks end bilers software. Jeg tror, at det bliver svært for andre producenter at kopiere. Jeg vil nødig være i deres position," siger Elon Musk til Financial Times.

Tesla fordobler omsætning og er snart klar med ny model

Salget af elbiler falder med 60 pct.

Tesla hjemkalder 53.000 biler på grund af bremseproblem

Det koster en Tesla og en Leaf efter ny aftale om elbiler  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her