EnergiWatch

Tesla-chef: Vi bliver større end Apple

Ambitioner hos Elon Musk er så høje, at de måske kan nå længere ud i rummet, end deres rumfartsprojekt. I hvert fald mener direktøren, der kan lide af vrangforestillinger, at Tesla har så stort et forspring i bilindustrien, at selskabet vil ende som verdens mest værdifulde selskab.

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, har kigget dybt i spåkuglen og forventer, at elbilproducentens værdi i fremtiden vil overgå Apples. Det er den nye Tesla Model 3, der blandt andet skal indfri Elon Musks høje ambitioner.

På nuværende tidspunkt er Teslas værdi 51 mia. dollar. Apples værdi er estimeret til knap 776 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

"Jeg vil gerne indlede med at sige, at jeg kan lide af vrangforestillinger," udtalte Elon Musk onsdag til Wall Streets analytikere.

Efter den korte bemærkning fulgte han op med "en klar retning" for Tesla, der var blottet for den hybris og ydmyghed, som Elon Musk er kendt for.

Kommentarerne kommer kort forud for lanceringen af den nye Model 3, der har sikret Tesla medvind på børsen med en kursstigning på 70 pct. siden udgangen af 2016.

Euforien har øget selskabets ambitionsniveau, hvor der bliver arbejdet på at automatisere maskinproduktionen, der vil give Tesla et betydeligt forspring i bilindustrien. Dette forspring vil ifølge Elon Musk gøre Tesla til verdens mest værdifulde selskab og dermed overgå Apple.

"Programmering af robotter, samt hvordan de interagerer, er mere kompleks end bilers software. Jeg tror, at det bliver svært for andre producenter at kopiere. Jeg vil nødig være i deres position," siger Elon Musk til Financial Times.

Tesla fordobler omsætning og er snart klar med ny model

Salget af elbiler falder med 60 pct.

Tesla hjemkalder 53.000 biler på grund af bremseproblem

Det koster en Tesla og en Leaf efter ny aftale om elbiler

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere