EnergiWatch

Elbiler revet væk i Sydkorea

De sydkoreanske bilister har tilsyneladende en glubende appetit på elbiler.

Mens danske og europæiske vindmølleudviklere for længst har rettet et sultent blik mod Sydkorea og venter landet som et kommende vækstmarked, så er forbrugerne tilsyneladende godt i gang med at øge efterspørgslen på el.

Webmediet Gas2 kan således fortælle, at Chevrolet efter blot få timers aktivitet på det sydkoreanske marked ikke har flere af sin lille 100 pct. eldrevne personbil, Bolt, tilbage. Vognen blev introduceret i landet under Seoul Motor Show for to uger siden, og efter blot få timer på messen er der nu en venteliste på bilen.

"Vi har fuldstændigt udsolgt," konstaterer GMs landechef James Kim.

Sydkoreanske myndigheder vil opføre 97 MW offshore vindpark

Ifølge Gas2 blev der bestilt 2.000 biler under messen, og det var altså mere end de 400 vogne, man havde forventet at sælge.

Derfor tilføjer James Kim, at man vil sikre sig en større produktion til samme messe næste år.

Regeringen i Sydkorea har opmålt rækkevidden på Bolt til godt 380 km på en ladning. Dog har elbilentusiaster for nyligt - også ifølge Gas2 - presset næsten 470 km. ud af en opladning.

Det tal er dog ikke officielt bekræftet.

 

Dongs vej ind i Kina er brolagt med forhindringer

Vestas annoncerer koreansk miniordre

Siemens får 60 MW landvind-kontrakt i Sydkorea

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere