EnergiWatch

Tesla vil skrabe knap 10 mia. kr. ind til billig model

Der er meldinger om interesse for Tesla-nyheden, som ventes i produktion senere på året.

Elbilproducenten Tesla vil rejse op mod 1,4 mia. dollar svarende til omkring 9,7 mia. kr. gennem et udbud af aktier og gældspapirer.

Pengene skal sikre, at selskabets nye og billigere Model 3 kommer på markedet, skriver Bloomberg News.

Tesla har i første omgang sikret et nettoprovenu på 1,2 mia. dollar fra udbuddet, men selskabet kan rejse omkring 200 mio. dollar ekstra i garanter.

"Der er betydelig interesse på den lange bane. Folk er virkelig fokuserede på Model 3 og vil gerne eje aktien frem mod Model 3-lanceringen," siger Ben Kallo, analytiker ved Robert W. Baird & Co., til Bloomberg News.

Tesla har planer om at spendere omkring 2,5 mia. dollar i løbet af første halvdel af året, før produktionen af Model 3 går i gang i juli. Den amerikanske pris for bilen vil være omkring 35.000 dollar - cirka 243.000 kr.

Bilen er central i grundlægger og direktør Elon Musks forsøg på at transformere selskabet, så det kan producere større volumener af produkter, der er tilgængelige for mere almindelige forbrugere.

Vattenfall køber batterier af BMW til vindpark

Elon Musk lover at løse Australiens strømsvigt på 100 dage - ja, hvorfor ikke, lyder det fra dansk ekspert

Tesla ved at lande stor batterihandel på Twitter

Dansk-norsk brintselskab vil give elbilen kamp til stregen

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere