EnergiWatch

Formand for skandaleramt affaldsanlæg trækker sig

Uenigheder om den fremtidige ledelser for bestyrelsesformanden for Amager Ressource Center til at trække sig fra posten

Bestyrelsesformand for Amager Ressource Center, som driver det kommende affaldsanlæg Amager Bakke, Lars Weiss (S), trækker sig fra formandsposten. Det sker efter interne uenigheder om den fremtidige ledelse.

"Vi havde en diskussion om den fremtidige ledelse af Amager Ressource Center, og der var uenighed om den retning, vi skal gå, og som konsekvens af det meddelte jeg bestyrelsen, at jeg trækker mig som formand," siger Lars Weiss til DR København.

Han kalder bestyrelsen for splittet uden at ville uddybe det yderligere.

"Som bestyrelsesformand skal jeg kunne repræsentere alle fem ejerkommuner og deres interesser, og når jeg ikke var enig i en beslutning, er den helt naturlige konsekvens, at jeg ikke skal være bestyrelsesformand. Nu skal der findes en ny formand, og det skal en delvist ny bestyrelse sørge for," siger han til DR København.

Lars Weiss afsked fra Amager Ressource Center kommer efter en række skandaler.

I begyndelsen af marts måned erkendte ledelsen på affaldsanlægget, at man skulle have informeret bestyrelsen om en livsfarlig eksplosion tilbage i februar. Den manglende information blev kritiseret af Lars Weiss.

Sidste forår kom det frem, at anlægget stod til at mangle 1,9 mia. kroner, fordi affaldsdirektørens vurdering af affaldsmængderne til anlæggets drift var forkert. Et halvt år senere besluttede politikerne i de fem ejerkommuner så en økonomisk redningsplan, der kræver import af 100.000 ton affald til Amager hvert år.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR København ****

Presset stiger på udskældt affaldsdirektør efter ekstraordinært bestyrelsesmøde

Affaldsbestyrelse til angreb på direktør efter eksplosion: "Det er simpelthen fuldstændigt uacceptabelt"

Kold skulder til affaldsdirektøren: 90.000 ton affald er forsvundet fra Amager Bakke

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere