ANNONCE
EDW Søren Bjerre-Nielsen.jpg Søren Bjerre-Nielsen som formand i Velux. | Foto: Kristian Linnemann/Polfoto

Velux-formand træder tilbage efter 20 år

Efter næsten 20 år i Velux' bestyrelse stopper Søren Bjerre-Nielsen som formand i vinduesgiganten, der har aftageren klar. Dåbsattesten og et kommende direktørskifte er hovedårsagerne.

AF

Søren Bjerre-Nielsen stopper som formand for bestyrelsen hos vinduesproducenten Velux, skriver Berlingske Business. I stedet overtager næstformand Kim Fausing pladsen for enden af bestyrelsesbordet. 52-årige Kim Fausing har siden 2008 været koncerndirektør i Danfoss.

Tidligere har direktøren for Velux, 60-årige Jørgen Tang-Jensen, luftet overvejelser om et skifte på direktørposten. Timingen for Søren Bjerre-Nielsens afgang er derfor koordineret, så Velux ikke både skifter formand og direktør inden for en kort periode. I stedet mener den afgående bestyrelsesformand, at den nye formand kan nå at falde på plads inden Jørgen Tang-Jensens afsked. Men hvornår det bliver, vil Søren Bjerre-Nielsen ikke sætte dato på.

"Det at skifte direktør skal man jo på et eller andet tidspunkt, naturen nødvendigt. Vi ønsker ikke at være i en situation, hvor vi skifter formand og direktør samtidig. Men der er ingen faste datoer i vente for det," siger Søren Bjerre-Nielsen til Berlingske Business.

Ifølge 64-årige Søren Bjerre-Nielsen sker fratrædelsen under udramatiske omstændigheder. Han har siddet i bestyrelsen i Velux i 20 år, været formand siden 2009 og vil i stedet koncentrere sig om arbejdet i moderselskabet VKR Holding, der ejer Velux. Her kan han ifølge vedtægterne fortsætte yderligere fem år.

Velux er fonds- og familieejet og har 10.000 ansatte på verdensplan. Søren Bjerre-Nielsen har ved siden af Velux siddet i formandsstolen hos Nationalbanken siden 2007 og været formand for MT Højgaard siden 2013.

Velux køber sig ind i smarte franskmænd

Velux nedlægger hver sjette stilling i Kolding

Velhavende Velux-arvinger splitter millionformuen

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her