EnergiWatch

Konkurs hos kedeldesigner koster 50 ansatte jobbet

En stor gruppe ingeniører må på jagt efter nyt job, efter konkurs rammer stor designer af kedler til kraftvarmeværker.

50 ansatte er sat på gaden, og der er intet håb for en fremtidig redning af selskabet Aalborg Engineering. Det står klart efter selskabet er gået i konkurs, skriver Nordjyske Stiftstidende.

"Virksomheden har gennem længere tid kæmpet med at få rentabilitet i sine ordrer. Afviklingen af projekter har ofte været dyrere, end der var budgetteret med," forklarer Poul Viggo Bartels Petersen, kurator og advokat fra Kromann Reumert i Aarhus, til Nordjyske.

Aalborg Engineering var tidligere ejet af en kreds af ledende medarbejdere, men fik i efteråret 2017 ny direktør og ny storinvestor. Selskabet stod dog ikke til at redde, og Poul Viggo Bartels Petersen fortæller til Nordjyske Stiftstidende, at der ingen frie aktiver er tilbage i boet, og at der ikke vil blive gjort forsøg på at redde firmaet.

Aalborg Engineerings udviklede kedler og varmegenvindingsanlæg til brug på kraftvarmeværker.

Fjernvarmen: Danmark udnytter ikke grøn strøm

Danske varmeværker bruger "blodkul" fra Colombia

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere