EnergiWatch

Xergi vinder ordre til 150 millioner

Schouw-selskabet har landet en solid ordre i Nordirland.

Selskabet Xergi, der producerer biogasanlæg og er delvist ejet af Aarhus-virksomheden Schouw & Co., har vundet en ordre på 150 mio. kr. i Nordirland, hvilket er den største bestilling i selskabets historie.

Xergi skal levere et biogasanlæg i Ballymena nord for hovedstaden Belfast, der skal lave kyllingemøg om til biogas, oplyser Schouw & Co. i en meddelelse.

"Anlægget i Ballymena er en vigtig milepæl for Xergi, hvor vi ser effekten af flere års investering i knowhow, teknologi og markedsbearbejdning."

"Ordrer af denne størrelse skaber det rigtige fundament for fortsat lønsom vækst i Xergi," siger Jens Bjerg Sørensen, administrerende direktør i Schouw & Co., i en meddelelse.

Projektet er udviklet af Stream Bioenergy og bliver medfinansieret af The Foresight Group og Invest Northern Ireland. Desuden indgår Xergi også som aktionær i projektet.

Anlægget bliver Xergis ottende i Storbritannien. Schouw ejer 50 pct. af aktierne i selskabet, og derudover sidder Hedeselskabet på den resterende del.

Bioenergi skal sælges som jobskabende

Fjernvarmen: Vi kan lette CO2-byrde med en tredjedel

Apple vil sælge solenergi

Klimarådet vil 100-doble antallet af elbiler i 2030

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere