EnergiWatch

Rockwool retter fokus mod fabrikker i Polen og USA

Renoveringer og investeringer kommer til at tegne billedet i 2016, forklarer den administrerende direktør.

Rockwool vil i 2016 have fokus på sine fabrikker i Polen og USA. Det fortæller administrerende direktør Jens Birgersson til Ritzau Finans oven på Rockwools regnskab for fjerde kvartal 2015.

"Generelt vil vores fokus for året være at få renoveret vores fabrik i Polen. Og så arbejder vi i 2016 videre på vores investering i Nordamerika - den går dog ikke i drift før midt i 2017," fortæller Jens Birgersson.

Rockwool indledte i 2014 opførelsen af en fabrik i Mississippi, USA. Desuden har den danske koncern allerede investeret i en udvidelse af sin Grodan-forretning, der producerer substrater til gartnerier i Nordamerika, og forsøger også at ekspandere i sin Technical Insulation-forretning.

"Men det er mindre ekspansioner," påpeger Jens Birgersson.

Den russiske bjørn sover fortsat

Ser man på Rockwools geografiske markeder, er der optimisme at finde for især Nordamerika. Her er der skabt gode resultater især fra Systems Division, der blandt andet producerer akustiske lofter og dyrkningssubstrater, og som nu tegner sig for en fjerdedel af koncernens samlede salg.

Anderledes udfordrende er det russiske marked. Rockwools omsætning i Østeuropa og Rusland er faldet til 408,1 mio. euro i 2015 fra 479,2 mio. euro i 2014.

"Jeg er tilfreds med, at vi er lykkedes med at holde marginerne så godt, som vi gjorde, til trods for at det samlede marked dér gik ned med over 15 pct.," pointerer Jens Birgersson.

"Jeg forventer, at markedet vil krympe endnu mere i 2016 på grund af den lave oliepris. Men det har jeg lagt ind i vores prognose," uddyber han.

Europas vækstmotor hakker stadig

Salget i Tyskland, der er ét af Rockwools væsentligste europæiske markeder, hænger også lidt i bremserne for Rockwool.

"Det er vældigt vanskeligt at sige, hvordan det kommer til at udvikle sig. Inkluderer man alle forretninger, så er Tyskland gået en anelse ned de seneste seks måneder. Men det er vanskeligt at sige på baggrund af et enkelt kvartal, hvordan det kommer til at udvikle sig. Man bør dog ikke planlægge ud fra, at der kommer en lille vending. Man har lov at håbe. Men det har vi sagt så længe nu, at man næsten bliver træt af det," erkender Jens Birgersson.

Rockwool: Opkøb er ikke lige om hjørnet

Rockwool henter solid indtjening

Irsk Rockwool-konkurrent bygger videre på stærk vækst

Rockwool opjusterer et nøk

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere