EnergiWatch
ANNONCE
Hovedkvarter, Bagsvaerd.jpg Foto: Novozymes/ PR

Novozymes tabte 7,8 mia. kr. i markedsværdi efter droppede mål

Det blev dyrt for aktionærerne i Novozymes, at selskabet i går opgav vækstmål for 2020.

AF RITZAU FINANS

Enzymkoncernen Novozymes kunne ved markedets lukning i går tirsdag konstatere, at selskabet i løbet af dagen er skrumpet med 7,8 mia. kr. i markedsværdi.

Investorerne vendte dagen igennem tommelfingeren nedad og solgte ud af selskabet aktie, efter at Novozymes fra morgenstunden - i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal - så sig nødsaget til at droppe sine vækstmål frem mod 2020.

Novozymes-aktien endte dagen med et fald på 8,5 pct. til 268,50 kr., hvilket mindskede selskabets markedsværdi til 84,1 mia. kr.

Til sammenligning havde selskabet mandag eftermiddag en markedsværdi på 91,9 mia. kr.

Enzymkoncernen oplyste tidligere på dagen, at den med al sandsynlighed må opgive sit mål om en årlig vækst på 8-10 pct. frem til 2020

Koncernen, der leverer enzymer til en lang række industrier, venter nu en vækst på 3-5 pct. i 2016 stigende til 6-7 pct. i perioden 2017 til 2020.

"Det har været synligt i et stykke tid, at der er nogle kraftige modvinde i forhold til de ambitioner om at vokse så meget. Det er ikke mere end et år siden, at man tog de langsigtede forventninger ned til 8-10 pct.," siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank.

"2015 har bare rent markeds- og forretningsmæssigt været et rigtigt dårligt år for Novozymes. Der er rigtig mange udefrakommende faktorer, der rammer negativt. Men derfor skal man jo stadig sluge nyheden, når det nu kommer fra dem selv i dag," siger han.

Derudover var regnskabet for fjerde kvartal også til den svage side, hvor især salgsvæksten var lavere end forventningerne blandt aktieanalytikerne.

Novozymes' energibutik slog bak i 2015  

Analytikere: Olieprisen vil ryge endnu længere ned  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her