EnergiWatch
ANNONCE
vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft2_72dpi.jpg

Salg og biomasse giver overraskelser i Dong-divisioner

Dong begynder nu at høste frugterne af konverteringer til biomasse. "Nu producerer (vi, red.) langt mere på biomasse end på kul, og det påvirker vores varmeindtjening positivt," forklarer finansdirektør Marianne Wiinholt.

crescentino bioethanol ethanol novozymes 6.jpg

Langt om længe vrinsker Novozymes' væksthest

Langsomt men sikkert er enzymproducentens sats på andengenerations biobrændsler ved at materialisere sig i salgsvækst. Det markerer, hvad der nu ligner et vendepunkt for flere års skuffelser på det nye marked, forklarer Novozymes-topchef Peder Holk Nielsen.

Lars Aagaard.jpg

Branchen hilser anbefalinger velkommen, men…

EnergiWatch har taget turen rundt i energibranchen for at tage temperaturen på holdningerne til Energikommissionens udspil. Her er der overordnet rosende ord, men også plads til forbedringer.

tesla-version2.jpg

Tilbagekaldelse bremser Tesla-akties himmelflugt

En meddelelse om, at Tesla tilbagekalder flere tusind biler på grund af bremsefejl, har sat en stopper for den voldsomme fart, Tesla-aktie har haft på siden december. Samtidig er producenten blevet sagsøgt på grund af sin autopilot.

EDW Carsten Toft Boesen Niras.jpg

Niras jagter vækst efter fusion med lillebror

Danmarks tredjestørste ingeniørvirksomhed Niras har efter fusionen med Alectia rundet en omsætning på 2 mia. kroner, men det er ikke nok. Niras skal nu være endnu større, for det er nødvendigt for at tiltrække kunder og medarbejdere, mener topchefen.

zlærke flader.jpg

Brancheforeninger roser politikerne for ny elbilaftale

De danske politikere vil have elbilerne ud af slæbesporet med en nye aftale, og den får ros af Dansk Elbil Alliance. Aftalen vil kun gælde for 5.000 vogne, men alligevel mener branchechef Lærke Flader, at man "skaber ro om elbilerne" på kort sigt.

elregning elmåler

Dansk timeafregning et skridt nærmere

Over hele Danmark har elnetselskaberne rullet intelligente elmålere ud, og nu kan man være klar til også at høste fordelene af apparaterne. Det betyder, at danskerne snart kan vælge kun at bruge strøm, når den er billig og grøn.