EnergiWatch
ANNONCE
jorgenbuhl.jpg

Ny formand skal finde Novozymes' næste topchef

Novozymes har ikke gjort det godt nok, siger ny bestyrelsesformand, der har fået til opgave at finde Peder Holks afløser. Der er dog tale om en lang proces og hovedaktionæren er fortsat fortrøstningsfuld.

klimaforandringer co2 global opvamning brunkul

Jorden sætter varmerekord for tredje år i træk

Data fra internationale institutioner bekræfter, at 2016 var det varmeste år, der nogensinde er målt. Temperaturstigningerne betyder, at den globale opvarmning nærmer sig den nedre grænse, der blev vedtaget på klimatopmødet i Paris i 2015.

Henrik Gürtler.jpg

Novozymes-formand stopper

Den hidtidige næstformand Jørgen Buhl Rasmussen er foreslået som ny formand efter Henrik Gürtler, der stopper efter 17 år på posten.

Hovedkvarter, Bagsvaerd.jpg

Novozymes fyrer i Danmark

Bioethanol-divisionen havde som den eneste i Novozymes tilbagegang i 2016 viser årsregnskab for "udfordrende år", hvor enzymproducenten lancerer fyringsrunde og milliardstort aktietilbagekøbsprogram.

London

Usikkerheden stiger med hård kurs mod brexit

Storbritannien vil ikke søge mod at forblive en del af det indre marked, når man inden længe opsiger medlemskabet af EU. Det vil med al sandsynlighed ramme danske selskaber i energisektoren.

Netflix POLFOTO_45395616.jpg

Netflix er storforbruger af kul

Mens selskaber som Apple og Facebook arbejder målrettet med at fremme vedvarende energikilder, så er det tilsyneladende ikke noget, der fylder meget hos verdens største streamingtjeneste.

sverige vestas aapua.jpg

Sveriges energifremtid er en omvendt Danmark

Den svenske energikommission anbefaler i sin slutrapport at forlænge støtten til vindkraft og øge energiafgiften, hvilket skal betale for lavere afgifter til atom- og vandkraft.

Tesla Gigafactory Reno Nevada.jpg

Teslas gigafabrik starter produktionen

Selvom den amerikanske fabrik, der på sigt skal være verdens største, er langt fra at være færdigbygget, ruller de første batterier nu af produktionsbåndet.

Tesla Model X.jpg

Tesla misser målet

Ved indgangen til skæbneår for Tesla står det klart, at elbilproducenten ikke leverede varen i 2016.