EnergiWatch
ANNONCE
Lars aagaard dansk energi.jpg

Dansk Energi: Stor fremtid i abonnementsordninger

Der er en stor fremtid i at tænke energiløsninger på samme som den nye abonnementsordning på varmepumper, mener direktøren for Dansk Energi, Lars Aagaard. "Det kan være starten på noget rigtig stort," siger han.

Lilleholt.jpg

Lilleholt: Varmepumper på abonnement er win-win

I forsøget på at få flere danskere til at vælge varmepumper i stedet for oliefyret bliver en ny abonnementsordning nu en realitet. Ordningen sker i samarbejde mellem energiministeriet og fem selskaber.

dannebrog co2

SF: Når regeringen ikke følger Folketinget, skal den tvinges

SF vil have gjort klimaloven til en klimabudgetlov med et fast loft over udledningen – ligesom der er loft over de økonomiske udgifter i de statslige budgetter. Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mener, at indsatsen er tilstrækkelig, og at en ændret klimalov vil være spild af tid.

Anders Stouge.jpg

Dansk Energi forventer positiv effekt af kvote-reform

Den nye reform af EU’s system for kvotehandel vil på den korte bane have en begrænset men positiv effekt, lyder vurdering fra brancheforeningen Dansk Energi. Men det er et stykke vej endnu, siger vicedirektøren.

Lilleholt.jpg

Lilleholt: Danmark kan drage fordel af CO2-reform

Beslutningen om at skrue ned for antallet af CO2-kvoter kan blive til Danmarks fordel, mener energiministeren. Han kalder reformen for et stærkt signal og understeger nødvendigheden af at ændre på systemet, der ellers vil være en trussel mod den grønne omstilling.

co2 kraftværker udledning

EU-Parlamentet vedtager reform af kvotesystem

Der var lagt op til en tæt afstemning om en reform af EU's system for handel med CO2-kvoter, men flere af de overordnede forslag blev godkendt af et flertal. Forslaget om en importafgift blev dog nedstemt.

Varmepumpe_ved_privatbolig.jpg

OK laver varmepumper på abonnement

Gennem støtteordningen fra Energistyrelsen er energiselskabet OK nu klar til at levere varmepumper på abonnement i forsøget på at fremme den grønne omstilling. Nu slipper kunderne for at betale for selve anlægget og kan nøjes med at betale for den mængde varme, de bruger.

Evermore B&W.jpg

Konkursramte BWE får ny ejer

Efter blot få dage med et til salg-skilt i vinduet er Burmeister & Wain Energy blevet solgt. Og man kan roligt sige, at den nye ejer af er en gammel kending af virksomheden.

HMN Biogas_1.jpg

Kritik af tung trafik-rapport: En forkert vej at gå 

En ny rapport, der peger på, at lastbiler i fremtiden skal køre på biogas, møder nu kritik. Professor mener ikke, at der er nok mængder biogas til at dække behovet i transportsektoren og så hellere gassen brugt andetsteds. Forfatter bag rapporten afviser og siger, at der vil være rigelige mængder biogas til alle de sektorer, der har et behov.

EDW København Christianshavn Refshaleøen Havn Luftfoto.jpg

Grønne byer får kontor i København

Det er blandt andet på grund af Københavns ambitioner om at blive CO2-neutral, at internationalt netværk for grønne byer vælger den danske hovedstad.

Konferencedong.jpg

Dong holder hof for slipsedrengene

Den første kapitalmarkedsdag hos Dong Energy løber af stablen i Gentofte. Investorer og analytikere er fløjet ind fra hele verden, mens EnergiWatch har taget S-toget og her giver dig et lille indblik i, hvad du gik glip af.

ikea.jpg

Ikea køber 88 MW vindmøllepark i Canada

Møbelvarehuskæden Ikea tager endnu et skridt mod at kunne dække sit strømforbrug med vedvarende energi og køber sin anden vindmøllepark i Canada inden for få år.

amager bakke

Topchef i Vølund stoppet

Den øverst ansvarlige hos en af de vigtigste leverandører til det skandaleramte Amager Bakke er fratrådt.