EnergiWatch
ANNONCE
HMN Biogas_1.jpg

Konsulenthus bag biogas-boom

Indtil videre har Konsulenthuset LEF sikret finansiering til fem nye biogasanlæg. Men der er projekter med en samlet volumen på 500 mio. kr. på vej.

Niels B. Christiansen Danfoss

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år på posten som øverste chef for Danfoss. Driftsdirektør tager over.

el elforsyning elkabler kabler forsyning atlas copco.jpg

DTU vil sætte fart på kommerciel brug af nyt elsystem

Danske energiselskaber og producenter af smarte elløsninger skal udnytte endnu bedre, at de har født ind i et system med et unikt miks af grøn energi og fleksible forbrugere. DTU vil knække koden, der skal skabe nye muligheder for sektoren.

MadsKann.jpg

Velux-boss går efter storkøb

Den nye topchef er klar til at åbne cleantechkæmpens store pengekasse efter rekordresultat. Også selv om det går ud over de kommende års marginer.

billede-med-anlaeg-og-fugle.jpg

Massiv kritik af småkommunernes direktørredning

Tre kommuner med en samlet ejerandel på 18 pct. af Amager Ressourcecenter har blokeret for en fyring af direktøren. Nu må København og Frederiksberg leve med en direktør, som de ikke har tillid til.

Direct Drive wind turbine gearless drive Ringkøbing Denmark. Siemens relies among other things on the proven technology of the SWT-3.6-107 wind turbine for the rotor blades and tower vindmøller siemens.jpg

Midtjyder kan se frem til flere vindmøller og elbiler

Godt en tredjedel af Region Midts energiforbrug kom fra vedvarende energikilder i 2015. Hvis regionen om ti år skal nå sine grønne mål, så må de 19 kommuner dog indstille sig på at skulle bruge og lave mere energirigtig el, vurderer man.

EDW Søren Bjerre-Nielsen.jpg

Velux-formand træder tilbage efter 20 år

Efter næsten 20 år i Velux' bestyrelse stopper Søren Bjerre-Nielsen som formand i vinduesgiganten, der har aftageren klar. Dåbsattesten og et kommende direktørskifte er hovedårsagerne.