EnergiWatch
ANNONCE
skifergas skifer skiferolie southwestern.jpg

Her har Trump skabt boomstemning

Donald Trump lovede at skaffe masser af nye job og har skabt boomstemning i Colorado, som ligger oven på et af USA’s største lagre af naturgas. Men miljøforkæmpere raser over præsidentens afvisning af klimaændringer og nedskæringer på miljøbeskyttelse.

marianne_wiinholt.jpeg

Dongs kassemester ryster ikke på hånden

En nul-bud på tysk vindpark, intet salg af oliedivisionen og få byggeprojekter af havmølleparker. Nyhedsstrømmen har været usædvanlig omkring Dong Energy i 1.kvartal. En svag indtjening i kvartalet er dog ikke noget man skal være bekymret for, lyder det fra selskabets finansdirektør.

songa offshore boreplatform olie offshore.JPG

Danmark nedskriver værdien af oliereserverne markant

En ny, ekstraordinær prognose for olie- og gasproduktionen viser, at Danmark om bare to år ikke længere vil være selvforsynende med olie. Forsinkelser og lavere olieforekomster i Nordsøen betyder, at Danmark må nedskrive værdien af olieforretningen.

vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft2_72dpi.jpg

Salg og biomasse giver overraskelser i Dong-divisioner

Dong begynder nu at høste frugterne af konverteringer til biomasse. "Nu producerer (vi, red.) langt mere på biomasse end på kul, og det påvirker vores varmeindtjening positivt," forklarer finansdirektør Marianne Wiinholt.

dong avedøre kraftværk

Dong halverer driftsresultatet i første kvartal

Den danske energikæmpe spejler toplinjen fra sidste års første kvartal, men alligevel må man gå ind i 2017 med lavere resultat. Topchef Henrik Poulsen kalder resultatet "en god start på året."

biomasse kraftværk vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft1_72dpi.jpg

Energieksporten faldt sidste år

Nye tal viser, at den danske eksport af energiteknologi og -services tog et let fald i 2016. Danmark er dog stadig det EU-land, hvor den største andel af eksporten kommer fra energisektoren, og energiminister Lars Chr. Lilleholt tror på, at en ny eksportstrategi kan hjælpe virksomhederne fremad.

Jesper Hjulmand.jpg

Seas-Nve vokser med mere end 3.000 procent

"Det er sådan et regnskab, man normalvis kun kommer til at opleve at aflægge én gang i sit liv," forklarer direktør i Seas-Nve, som i dag kan præsentere et resultat, hvor bundlinjen klart overgår toplinjen. Bagsiden af sidste års store medalje er dog heller ikke til at tage fejl af.

HornsRev2.jpg

Støj i Dong-tallene kan forvirre markedet

Analytikerne er vidt uenige i, hvordan driftsoverskuddet bliver i Dong efter første kvartal. Det skyldes, at det er svært at vurdere, hvordan frasalg vil blive bogført, og i stedet retter analytikerne blikket mod udvikling og drift af de store vindmølleparker.

Horns Rev.jpg

Markant profil forlader Vattenfall efter kun et år på toppost

Chefarkitekten for en aggressiv vækst i Danmark skal ikke længere stå i spidsen for Vattenfall herhjemme. "Der er god vind i sejlene, og derfor mener jeg, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe på," forklarer Ole Bigum Nielsen. Hvad fremtiden bringer, ved han kke.

crescentino bioethanol ethanol novozymes 6.jpg

Langt om længe vrinsker Novozymes' væksthest

Langsomt men sikkert er enzymproducentens sats på andengenerations biobrændsler ved at materialisere sig i salgsvækst. Det markerer, hvad der nu ligner et vendepunkt for flere års skuffelser på det nye marked, forklarer Novozymes-topchef Peder Holk Nielsen.

vindmølle vindmøller lm vind ko.JPG

Ewii køber tre vindparker

Vindporteføljen hos Ewii bliver udvidet med tre nye vindmølleparker. En attraktiv investering, lyder det fra chef.